Na C1 v Olomouci Slováci opäť úspešní

Ani uplnynulý víkend slovenská trialová mládež a elita nezaháľala.
V sobotu 11.5. nás reprezentovali v českom Olomouci na Majstrovstvách ČR a Elita na preteku C1. V kategórii poussin sa v silnej medzinárodnej konkurencii nestratil Michal Nagy ( NovoCK Lučenec), ktorý si vybojoval 2.miesto. Skúsenosti v rovnakej kategórii zbieral aj Matej Pavko z rovnakého klubu. V kategórii youth girls sme mali zastúpenie v Alžbetke Galovičovej ( Cykloklub Rudina), ktorá statočne bojovala v konkurencii starších súperiek a obsadila 4.miesto. Rovnaké umiestnenie sa ušlo aj Marekovi Nagyovi ( NovoCK Lučenec) v kategórii benjamin. Marek síce získal rovnaký počet bodov ako súper na 3.mieste, pravidlá však tentokrát hrali proti nemu. V kategórii minime predviedol svoje kvality Jakub Mudrák (CTK Záriečie) a získal 3.miesto. Rovnaké umiestnenie sa ušlo aj ďalšiemu jazdcovi z CTK Záriečie Sebastianovi Sieklikovi v kategórii cadet.
Perfektné výkony predviedli v elitných kategóriách preteku C1 súrodenci Erika A Samuel Hlavatí a Andrej Galovič, všetci z Cykloklubu Rudina. Erika v elite women skončila na 2.mieste a rovnako aj Andrej v elite 26. V silnej svetovej konkurenci v kategórii Elite 20 nás svojím 3.miestom výborne reprezentoval Samuel Hlavatý.

V nedeľu pokračovala mládež v Open kategóriách, teda bez obmedzenia veku a kategórie Elite 20 a 26 na MČR. 
V kategórii promesa sa predstavili naše najmladšie nádeje Matúš Ofúkaný a Marko Cibíček z CTK Záriečie a Jakub Pavko a Daniel Fides z NovoCK Lučenec. Najlepšie sa darilo Matúšovi, ktorý si vybojoval 5.miesto. 
V Open bielej sme mali tiež silné zastúpenie. O každý bonusový bod tu bojovali Alžbetka Galovičová ( Cykloklub Rudina), Peter Ofúkaný ( CTK Záriečie) a Matej Pavko a Michal Nagy ( NovoCK Lučenec). Práve Michalovi sa podarilo udržať tempo s najlepšími a získal pekné 2.miesto. 
V Open modrej si 5.miesto vyjazdil Marek Nagy ( NovoCK Lučenec). V Open zelenej nedal súperom šancu Jakub Mudrák ( CTK Záriečie) a domov si odniesol najcennejšiu trofej. Z rovnakého klubu bol aj ďalší jazdec Pavol Cibíček, ktorému sa v kategórii Junior ušlo 5.miesto.
V kategórii elite 26 sa svojím 3.miestom nenechal zahanbiť Andrej Galovič (Cykloklub Rudina). 
Perfektným vyvrcholením bolo finále kategórie Elite 20, kde nás svojím výkonom potešil Samuel Hlavatý, ktorý si vybojoval najcennejšie umiestnenie a nechal za sebou aj aktuálneho majstra sveta.